Byt ut värmesystemet med ett lån

Har du också blivit varse om dina höga värmekostnader under vinterhalvåret? Byt till ett miljövänligare och prisvärdare alternativ. Även om det kostar direkt kommer du göra många besparingar på längre sikt. Ta ett lån och få det överstökat!

När du tar ett lån bör du göra det för en god saks skull. Det vill säga inte slösa pengar på onödiga saker som inte stiger i värde. Om du däremot byter värmesystem får du en värdeökning på bostaden samtidigt som dina egna energikostnader blir lägre. Det kan alltså kännas dyrt i början men efter en tid kommer du att märka skillnaden. Hos https://brixo.se/ får du privatlån till fördelaktiga villkor att använda till vad du vill. Varför inte ett nytt värmesystem?

 

Populära värmesystem

Idag kan du kombinera olika värmesystem eller sätta in ett enda för att få värme på vintern och svalka på sommaren. Du kan använda ROT-avdraget för att få ner arbetskostnaderna. Det billigaste och mest populära systemet är luftvärmepumpar eller frånluftsvärmepumpar. De kan även kombineras med andra värmekällor såsom bergvärme. Bergvärme är det mest lönsamma på lång sikt men är rejält dyrt att installera och kräver även markarbeten före installation. När det väl är på plats kommer du att fröjdas över dina sänkta värmekostnader.

Har du ett vattenburet system kan du satsa på en luft/vatten värmepump som värmer upp vattnet i rören och skapar värme som sprider sig i hela bostaden. En värmepump av olika slag kan även agera AC på sommaren så att du får den behagliga inomhustemperaturen du önskar året runt. En värmepump passar också bra att kombinera med ett äldre värmesystem som oljepanna. Alla vet att vi numera måste tänka mer miljövänligt och då är alla ovan nämnda alternativ bättre. Kan vi dessutom pressa värmekostnaderna är det till en ännu större fördel.