Dörr som skyddar på flera sätt

Att ha en dörr som skyddar ditt hem mot ovälkomna gäster är en självklarhet för de flesta. Men idag finns säkerhetsdörrar som skyddar ditt hem på mer än ett sätt.

En modern säkerhetsdörr skyddar mot inbrott och brand, men stänger också ute ljud, något som kan vara nog så viktigt för den som bor i lägenhet inne i stan. Det många inte vet är att det idag dessutom finns dörrar som kan bidra till en minskad energiförbrukning genom att täta ordentligt och hindra värme från att sippra ut. Hos prodoor finns ett antal varianter som uppfyller alla krav på både inbrotts- och brandsäkerhet och samtidigt tätar ordentligt.

Skaffa en ny dörr

brandDe flesta tänker inte på att dörren är så viktig för boendet. En bra och säker dörr som skyddar mot inkräktare och brand kan ge en ökad känsla av trygghet för många. En tät kvalitetsdörr kan också innebära minskade uppvärmningskostnader då värmen hindras från att lämna huset eller lägenheten. Ytterdörren är helt enkelt en viktig del av bostadens så kallade klimatskal. I ett land som Sverige är täta bostäder speciellt viktigt eftersom uppvärmningen är en stor del av hushållens energianvändning.

– En effektivare energianvändning är en förutsättning för att Sverige ska nå miljömålen och skapa ett hållbart energisystem, skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Om du har ett hus eller en lägenhet där du upplever drag vid fönster och dörrar är det definitivt dags att se över möjligheten att investera i en ny och tätare dörr.