Komplettera ditt uppvärmningssystem med värmepump

Har du ett gammalt och kostsamt uppvärmningssystem som kostar en förmögenhet att använda? Då är det dags för en uppgradering. Upptäck fördelarna med att använda en luftvärmepump!

Under en kall höst, vinter eller vår är det angeläget att hålla värmen inomhus. Av den anledningen är det en god idé att se över bostadens uppvärmningssystem, både för att hålla kostnaderna nere och för att kunna använda sig av ett effektivt och miljövänligt alternativ. Den självklara lösningen är att skaffa en luft-luft värmepump från E-klok. Du hittar hela deras sortiment här: https://e-klok.se/luft-luft samt mycket annat inom värme och ventilation.

Luftvärmepump som komplement

Young,Smiling,Woman,In,Casual,Wear,Sitting,On,Couch,InOfta fungerar det att använda en luftvärmepump som enda värmekälla i bostaden, men när det blir riktigt kallt räcker det inte riktigt till. Av den anledningen är det optimalt med ett annat uppvärmningssystem som körs parallellt. Det kan exempelvis handla om:

  • vanliga elelement som får vara med och hjälpa till när vinterkylan kommer.
  • komplement vid installation av bergvärme i en fastighet som har källare. Genom att placera en värmepump i källaren får du ett bättre luftflöde, vilket motverkar fukt.
  • stöduppvärmning av andra ytor, såsom garage och förråd, som har annan primär värmekälla.

Övriga fördelar med luftvärmepump

Till skillnad från exempelvis bergvärme är en luftvärmepump en billig investering, där du smidigast beställer både värmepump och installation från samma återförsäljare. Beställer du både luftvärmepump och installation från E-klok så får du hela 5 års garanti på värmepumpen, förutsatt att en service görs inom 3 år. En luftvärmepump mår bäst av regelbunden service, där den rengörs och testas för att säkerställa fortsatt god drift. Det är dessutom inte mycket du själv behöver göra i form av underhåll; det räcker med att skölja rent maskinens filter varannan vecka.

Eftersom luftvärmepumpen använder friskluft utifrån och konverterar den till värme (eller kyla), anses den vara ett miljövänligt alternativ bland de uppvärmningssystem som finns. Det här är med andra ord en värmekälla du kan använda med gott samvete, samtidigt som du sparar en rejäl slant på grund av ekonomisk drift. På en luftvärmepump kan du dessutom välja om den ska värma, kyla eller avfukta.