Kakelugnen ökar värdet på bostaden

Kakelugnen i hemmet kan öka värdet på bostaden med hela 5 procent. Med andra ord är det inte läge att fundera på att göra sig av med sin eldplats i hemmet. Skaffa istället en skön soffa att placera framför brasan och njut av lyxen om att äga en kakelugn.

eldEn knastrande brasa, doften av ved och värme som infinner sig i vardagsrummet. Den känslan känner alla ägare till en kakelugn igen. Med en skön och mysig soffa från https://mallofdesign.se/soffor/, en god dryck och värmeljus förgyller vilken kväll som helst oavsett dag på året. Det är faktiskt just kakelugnen som är mittpunkten i ett hem. Den har sedan en lång tid tillbaka varit en populär inredningsdetalj som är omtyckt av de flesta.

Men det är inte alla som insett hur mycket en kakelugn är värd. Man kanske till och med har tänkt tanken om att riva den? Men den tanken bör tänkas om. Som man skriver på Dagens Industri är kakelugnen faktiskt en så pass bra inredningsdetalj att den till och med kan öka värdet på bostaden. Desto äldre och unik kalkugnen är, desto mer värde ger den. Enligt en mäklare på Fastighetsförmedlingen kan en kakelugn öka värdet på bostaden med hela 5 procent.

Bästa soffan framför brasan

Oavsett om kakelugnen ligger i sovrummet, vardagsrummet eller köket gäller det att man har någon form av skön komfort i närheten av brasan för att kunna njuta av värmen.

Placera soffan på detta sättet för att kunna njuta av eldningen på bästa sättet:

  • Vardagsrummet: med en soffa i vardagsrummet som kan placeras nära kakelugnen kan man fixa en lyxig och njutbar miljö. Samtidigt kan man njuta av brasan både när man tittar på tv, läser eller bara hänger tillsammans med nära och kära.
  • Sovrummet: samma gäller sängen i sovrummet. Desto närmare sängen kan placeras, desto mer kan man ta vara på värmen och njuta för fullo.
  • Köket: om man har turen med att ha kakelugnen i köket kan det vara en smart ide att placera matgruppen i närheten för att både under matlagningen och middagen kunna avguda elden.