Julpyssla miljövänligt framför brasan

Snart är julen här, och vart är det bästa stället att julpyssla, julmysa och umgås på i dessa tider? Framför brasan såklart! Här går vi igenom lite tips på olika roliga julpyssel som du kan göra, som dessutom är snällare mot naturen eftersom du inte behöver köpa nya grejer. Återbruka mera och gör om saker som du redan har!

Det är framför din eldstad som du gör det allra bästa och mysigaste julpysslandet. Här Kan du lugnt och skönt sätta dig ner med en kopp te, eller inte med glögg, tillsammans med hela familjen och pyssla. Bara fantasin sätter gränser för vad i kan skapa.

Miljövänligare julpyssel

Mycket kring julen handlar om att köpa och köpa. Men, det är verkligen inte bra för miljön. Om du vill både ha kakan och äta den, så finns det faktiskt julpyssel som är miljövänligare. Det ges det tips om i en artikel från Sydöstran, där Jenny och Vera, två entusiaster på området ger tipsen. Med lite sprayfärg kan du tillexempel spraya gamla tråkiga leksaksdjur till guldiga figurer som du kan hänga i granen.

”Man kan klistra saker på dem och hänga upp i granen. Eller trä flera på en tråd och hänga upp utomhus. Ungarna skulle kunna göra broscher och ge till sin farmor eller mormor i julklapp”, säger Jenny till tidningen.

Dekorera paket

Det du också kan göra är att pynta inslagna paket med korkar från vinflaskor, genom att måla dem eller göra massor med annat kreativt. Det går också bra att pynta med saker från naturen. Varför inte spraya kottar och granris med röd färg eller silverfärg?