Preppa med säker uppvärmning

Du har säkert preppat med konserver, medicin, praktiska redskap och andra smarta tillbehör, men kanske samtidigt glömt bort att tänka på uppvärmning. Kläder och filtar håller oss varma en stund, men det är inte en optimal lösning.

I den här artikeln berättar vi mer om hur du säkerställer husvärme även i krissituationer eller längre elavbrott. Häng med för att ta del av våra prepping-tips till hemmet!

Uppvärmning till hemmet

Du som är noga med att vara väl förberedd inför en eventuell kris eller nödsituation har med stor sannolikhet fokuserat på preppingen på kläder, matkonserver och nödutrustning. Saker som så klart är viktiga och användbara i allra högsta grad, men du får inte glömma bort uppvärmningen. Det vill säga att säkerställa att du har värme i hemmet om en kris uppstår eller i samband med ett längre elavbrott. Om den vanliga värmekällan slutar fungerar behövs en annan lösning för att garantera värme inomhus.

Det är riktigt smart att skaffa en gasolvärmare till hemmet om du vill vara säker på att ha värme även när krisen kryper sig på. Gasolvärmare och gasolkaminer är ett utmärkt alternativ i prepping-sammanhang och komplement till ditt vanliga värmesystem när det kollapsar. De är smidiga och tar inte mycket plats vid förvaring samtidigt som de snabbt värmer upp ett nedkylt hem.

Anpassa uppvärmningen

När du väljer gasolvärmare till hemmet är ett tips att utgå från yta och planlösning i huset. En gasolvärmare används för att värma upp en mindre yta eller kanske ett rum. Det är alltså ingen värmekälla för hela husets ytor. Därför kan du med fördel utgå från hemmets utseende där du väljer en eller ett par stycken gasolvärmare till utvalda rum. Kom ihåg att du alltid kan hitta detaljerad information om ditt hem hos Lantmäteriet som är Sveriges myndighet för ”kartläggning” av fastigheter.

Viktigt att nämna är även vikten av att säkerställa rätt ventilation i hemmet. På Boverkets hemsida kan du läsa mer om luft och ventilation.