Så väljer du det bästa elavtalet

Mångas ekonomi har drabbats hårt av höga elräkningar. För att du ska betala så lite som möjligt är det av största vikt att du väljer ett bra elavtal. Utgå ifrån dig själv och dina behov när du ska bestämma dig.

Att elpriset har varierat kraftigt den senaste tiden har nog inte undgått någon. Om du inte har ett bra elavtal kommer det att synas i form av en hög elräkning. För att trimma kostnaderna är det bästa att försöka hitta det förmånligaste elavtalet för dig. Ett tips är att gå in på https://telgeenergi.se/ som är ett elbolag att lita på. De säljer bara el från förnybara källor och gör allt för dig och din el. Du kan nu teckna ett rörligt elavtal, men som har ett fast vinterpris under en given period.

Få rådgivning för att spara pengar

Fördelen med Telge Energi är att de har riktigt bra elavtal där du som kund kan göra vissa aktiva val för att sänka dina elkostnader. Du kan exempelvis med ett rörligt elavtal, som har ett timpris planera din elanvändning genom att följa elbörsen timme för timme. De har även kundservice som finns tillgänglig för dig när du behöver hjälp. De erbjuder också rådgivning för att du ska kunna göra smarta val och därigenom få en lägre elräkning.

Ha koll på avtalet

När du ska välja elavtal ska du först bestämma om du vill ha ett fast elpris eller ett rörligt. Rörligt pris har inget pristak, men heller ingen bottennivå. Med ett fast pris vet du vad du betalar varje månad. Det finns fördelar och nackdelar med båda. Du måste bestämma vad som passar dig bäst. Om du vill jämföra priser ska du kolla på jämförpris där alla kostnader är inkluderade. Ha även koll på vilka bindningstider och uppsägningstider som gäller för det elavtal som du tecknar. När du har tecknat ett elavtal bör du ha koll på när det ska förlängas. Om du inte gör något när ett avtal går ut kan du få ett avtal med sämre villkor.

Minska elförbrukningen

Förutom att ha ett förmånligt elavtal kan du sänka kostnaderna ytterligare genom att ha en lägre inomhustemperatur, dra ut alla laddare, duscha kortare tid, alltid koka vatten i vattenkokare och tvätta i 40 grader istället för 60.