Undvik dyr elräkning i vinter

Frös du imorse? Det är bara att vänja sig, vintern har faktiskt kommit på riktigt nu – och det kommer att bli kallare. Enligt Dalademokraten kommer vintern 2015/2016 att bli extra kall, och dess information är baserad på väderlekstjänsten Accuweather. I prognosen spår man att det kommer att det kommer att vara onormalt kallt i Sverige.

När det blir kallt i Sverige är det inte bara jobbigt för att diverse kollektivtrafik slutar att fungera, att det blir halt på bilvägen eller att man känner sig stor och plufsig i diverse dunjackor. Det är även jobbigt just för att kylan gör att boendekostnaden lätt slår i taket. Elräkningen är någonting som de flesta fasar under vintern och speciellt om man bor i hus eller villa. Det finns dock saker du kan göra för att undvika en allt för dyr elkostnad. Att exempelvis investera i en ny braskamin. Den ger ordentligt med värme varpå du inte behöver oroa dig för att frysa eller betala dyrt för att hålla värmen. Tänk dock på att elda med försiktighet. Det är många eldsvådor på vintern och speciellt kring jul, då folk eldar lite extra för att nå julstämning.

Akta dig för eld på trägolvet

Extra försiktig bör du vara om du har trägolv, det ska du inte ha nära din Vinter i Oslobraskamin, eftersom det då lätt kan tända eld. Om du har trägolv får du kontakta din leverantör för att tillsammans ta fram en lösning, det är vanligtvis inga som helst problem. Om du inte har trägolv men är intresserad av det, kan vi rekommendera att du lägger det i samband med att du installerar din nya braskamin. Tips är att prata med exempelvis http://www.parkettdesign.se/ som är experter på trägolv, så kan de ta fram den bästa lösningen för er. En rekommendation är även att läsa denna artikeln från Expressens Leva & Bo där man skriver om hur du väljer rätt golv till hemmet.

Andra bra tips för lägre elräkning

Andra bra tips för att elräkningen inte ska slå i taket är att vara extra noga med att släcka lampor, att inte tvätta i onödan och att vara noggrann med att stänga dörrar och fönster.