Skapa lyxigt hemmaspa

Ett välgörande bad med tända ljus är exceptionellt för att stressa ner och ta hand om sig själv. Att dessutom kombinera detta med tända ljus och välgörande dofter ger särskilt god effekt. Unika egenskaper följer varje doft så det gäller att välja rätt efter behov. Bubblor i badet bidrar ytterligare till en känsla av lugn och harmoni.

Alla behöver vi ta hand om oss själva och skapa tid för återhämtning emellanåt. Att ta ett lyxigt bad med tända ljus är perfekt för detta ändamål och med bara några få saker är det enkelt att rå om sig själv lite extra. Med levande ljus, olika tillsatser i badvattnet och lugnande dofter blir det enkla badet till ett riktigt hemmaspa. Nedan följer några tips på hur badrummet kan omvandlas till en lugn och energigivande miljö.

  • Doftljus – Slå två flugor i en smäll och placera ut några doftljus i badrummet. Tända ljus ger en känsla av lugn, samtidigt som dofter verkar rogivande och påverkar sinnesstämningen positivt.
  • Bubbelbad – Bubblor gör genast att ett enkelt bad känns mer exklusivt. Det finns speciell bubbeltvål som droppas i tillsammans med vattenstrålen i badkaret. Även engångsartiklar som badbomber finns att införskaffa för den som vill ha bubblor i badet.
  • Essentiella oljor – Dessa kan droppas i badvattnet med försiktighet och genast sprids doften i hela badrummet. Det är även välgörande för huden att bada i vatten som innehåller essentiella oljor.

Doft efter behov

När det gäller att hitta rätt dofter för badrummet i form av doftljus och essentiella oljor kan det vara bra att se efter olika egenskaper. Vissa dofter är exempelvis lugnande samtidigt som andra verkar upplyftande eller energigivande. Den som vill slappna av efter en lång arbetsdag söker ofta efter en rogivande effekt och då är oljor av lavendel, mejram, rosenträ och kamomill att rekommendera. Den som istället vill få lite extra energi inför en begynnande dag kan gärna använda sig utav rosmarin, citron eller lagerblad. För en humörlyftande effekt är apelsin, bergamott eller citrongräs bra alternativ.

Försiktighet

Tänk på att tända ljus innebär en fara och ska aldrig lämnas utan uppsyn. Se även till att inte placera ljusen för nära textiler eller andra lättantändliga föremål. När det gäller essentiella oljor så ska dessa aldrig användas outspädda på kroppen eftersom de är så pass koncentrerade.