Varför det är smart med pellets

Att elda med pellets är ett av de populäraste sätten att värma upp sitt hus. Det är både effektivt och miljövänligt, det bästa av två världar. Pellets framställs genom att man förädlar sågspån eller andra skogsråvaror som till exempel barr, grenar och löv. Det är således ett biobränsle som är bra för klimatet samtidigt som det fyller sin funktion som bränsle.

Smart och modernt

Att värma upp sitt hus med pellets är ett smart och miljövänligt val. I ett kallt land som Sverige har vi stort behov av effektiva uppvärmningsmetoder, då är pellets perfekt. Med tanke på den stora skogsareal som vi har är dessutom pellets ett naturligt alternativ som vi kan framställa här utan att behöva importera något. Du kan alltså värma ditt hus med äkta svensk råvara.

Välj pellets med omsorg

pelletsVärt att tänka på är att pellets, precis som olika vedtyper, kan variera i kvalitet. För att få till så effektiv uppvärmning som möjligt måste du därför välja pellets med omsorg. Hos https://www.vida.se/info/branslepellets/ kan du få tag i pellets med högt energivärde. De är ett säkert kort som är en av landets största pelletsleverantörer.

Värm upp huset med pellets

För att värma upp huset med pellets behöver du helst en pelletspanna. Det kostar en del att installera en pelletspanna, likt alla andra pannor för uppvärmning, men i längden är det värt det då du får en stabil värme i hela huset. Detta är viktigt. Uppvärmning och varmvatten

”står för den största delen av energianvändningen i ett hushåll”, enligt Energimyndigheten.

Ett annat alternativ är att installera en pelletskamin. Kruxet är att den inte kommer värma upp husets alla rum och vrår. Rummet där kamin står kommer dock präglas av hög mysfaktor och riklig värme.